Menu

Historien om Blue Riband

Hvorfor hedder firmaet Blue Riband?

På dansk vil det være blå bånd, men da mange kommer til at tænke på supperne, har jeg valgt den engelske udgave.

The Blue Riband, Atlantens Blå Bånd, gives til det skib, der hurtigst kan krydse Atlanterhavet fra England til USA. Læs historien nedenfor.

At modtage The Blue Riband er i øvrigt som at få det blå stempel: en udmærkelse.

Blue Riband står således for kvalitet - og antyder samtidig min interesse for alt, hvad der har med søen at gøre.

Når jeg bekræfter oversættelser til brug ved retssager og over for myndigheder i ind- og udland, leveres de da også indbundet med et blåt bånd, ligesom flaget på min flagstang kan være en blå vimpel.

The Blue Riband - Atlantens Blå Bånd

Det er nok i den sammenhæng, de fleste har hørt om det blå bånd. Det udtales i øvrigt på samme måde som "ribbon", som er den udbredte stavemåde i USA.

Det startede i slutningen af 1800-tallet med de store gamle Atlanterhavslinere, der kappedes om at tage rekorden om den hurtigste overfart mellem Bishop's Rock ved Scillyøerne ud for Cornwall i England og Ambrose fyret ved New York. Udmærkelsen blev meget omtalt, men der var aldrig noget egentligt blåt bånd. Hales Trophy er det synlige bevis på den hurtigste overfart.

Den seneste overfartsrekord blev i øvrigt sat i 1998 af Cat Link V-færgen fra Scandlines, der har sejlet mellem Odden og Århus.

Vibeke Lykke Friis, cand. interpret., translatør i engelsk | Langeagre 1 | 5970 Ærøskøbing | +45 61 321 321 | vl(a)riband.dk